Interjúk

Ilyen egy független jelölt kampánya. Exkluzív interjú Ádám Zoltánnal
Balzac, 2024. május 27. | Balzac

Miért indulok az önkormányzati választáson? Hogyan kampányolok? Min szeretnék változtatni a kerületben és Újlipótvárosban, ha megválasztanak? Milyen nehézségeket jelent egy választáson függetlennek lenni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszolok az egyik legmenőbb, legfiatalabb és legtehetségesebb – ráadásul újlipótvárosi – közéleti YouTube csatornán. Tovább a videóhoz.


VOKS 2024 – Elindul a XIII. kerületben a Corvinusról kirúgott Ádám Zoltán
ATV, 2024. április 26. | VOKS 2024

A VOKS 2024 vendége Ádám Zoltán, képviselőjelölt, XIII. kerület.
Tovább az interjúhoz.


Ádám Zoltán is elindul
RTL, 2024. április 25. Serdült Szilvia | Híradó

Indul az önkormányzati választásokon a Corvinus menesztett docense, Ádám Zoltán. Újlipótvárosban független képviselő-jelöltként. Híradónknak azt mondta, úgy érezte, ideje, hogy kihívót kapjon a választókerület 22 éve hivatalban lévő képviselője. Magos Péter azt mondta, örül, ha minél többen indulnak. Az Index információi szerint Magyar Péter pártja is fővárosi listát állít, a lap szerint a lista első helyére Nagy Ervin színészt kérték fel. Ő Híradónknak azt mondta, ez fake news.
Tovább az interjúhoz.


Ádám Zoltán: A legélesebb pillanat, amikor eldöntöd, hogy beleállsz, vagy nem állsz bele
RTL, 2024. április 25. | Reggeli

Ádám Zoltán a saját bőrén érezte, hogy mekkora ára van az őszinteségnek. A Corvinus Egyetem volt oktatóját 2023 októberében rúgták ki munkahelyéről, miután több etikai vizsgálatot indított, mert egy befolyásos családból származó diákkal kivételeztek az intézményben. Azt mondja, a legélesebb pillanata az volt, amikor eldöntötte, hogy beleáll az etikai vizsgálatba, az ugyanis nyilvánvaló volt számára, hogy érdekellentét van közte és az egyetem vezetése között. Azt mondja, onnantól már nem volt értelme visszafordulni. Az etikai bizottság első fokon ugyan elmarasztalta a vezetőket, másodfokon azonban felmentették őket egy szerinte erősen átpolitizált folyamat eredményeképpen. Ezután fordult a nyilvánossághoz. Hogy mit gondol arról, mi történt volna, ha nem ad interjút a 444-nek, és mennyire éri meg ma Magyarországon őszintének lenni, kiderül a beszélgetésből.
Tovább az interjúhoz.


Ádám Zoltán: Meg kell erősítenem az igazságot
Jelen, 2024.03.09. Tóth Ákos interjúja | Közélet, Interjú

Valóban Timur Rahimkulov fia az, aki miatt a Corvinus vezetése kirúgta az egyetem docensét – ezt maga Ádám Zoltán erősítette meg lapunk kérdésére. A vele készült interjúból kiderül, hogy miként jutottunk el idáig, miért törte meg ő maga az ezzel kapcsolatos hallgatását, mit gondol félelemről, egyetemi autonómiáról és az ellenzékről.
Tovább az interjúhoz.